onsdag 6. mars 2013

Trondheim triatlonTrondheims største triatlonbegivenhet Trondheim triatlon finner sted søndag 25.august i år. Med start på Munkholmen blir dette en av landets mest spektakulære svømmeløyper på triatlonkonkurranser.

Det praktiske er at avstanden mellom Munkholmen og Pirbadet er akkurat 1500 meter og dannet et naturlig grunnlag for løypevalg. Styret i Trondheim triatlonklubb har gjort et flott arbeid og jeg er stolt av å være medlem i denne herlige triatlonklubben!

For de som ikke vil gjøre OL-distanse har de laget en litt kortere distanse og funnet på et nytt navn: maratondistanse. Her blir starten ekstra kul. De blir sluppet fra en båt et stykke fra Munkholmen, rett i fjorden. Svømmestart på dypt vann er noe uvanlig. Mest kjent er jo starten på Norseman Extreme Triathlon, uten sammenligning forøvrig.

Syklinga går ut via nordre avlastningsvei (som vanligvis er stengt for syklister) og et stykke forbi Rye på Byneset, der er det vending og en sykler tilbake samme vei. Flott utsikt blant annet til Munkholmen og landlige omgivelser. Løpinga kaller jeg en ren sightseeing. En skal løpe fra Pirbadet videre opp Kjøpmannsgata, inn på Marinen ved Nidarosdomen. Bort til Ila kirke, over og langs Nidelva til Bakklandet. Opp til Kristiansten festning og ned til Bakklandet og målgang ved Pirbadet. De som er med maratondistansen "slipper" å løpe høydemetrene opp til festningen, de har også noe kortere sykling.

Det kan bli bølger på fjorden, egentlig svært sannsynlig og det BLIR strøm, mest sannsynlig fra siden. Det blir medvind OG motvind på syklinga. Jeg regner med at det er godt med publikum ved Pirbadet når vi kommer opp fra vannet og jeg forventer masse heiarop til alle oss deltakerne!

Klubbkamerat Øystein har filmet sykkel og løpeløypa, disse finner du her: sykkel og løp Det er verdt å ta en titt dersom du er påmeldt til konkurransen.

Triatlon er blitt populært! Det var mange som ikke fikk plass på konkurransen da påmeldingen var i høst. Jeg synes det er kjedelig at det er så mange som ikke får være med på dette. Men jeg håper at antallet kan bli større i 2014.

Jeg gleder meg veldig. Endelig en konkurranse på hjemmebane!

4 kommentarer:

 1. Eg gledar meg VELDIG til Trondheim Triatlon!
  Har jo aldri vore i Trondheim før, så nå skal eg få sett byen frå vatnet, sykkelsetet og til fots, det er jo kult, ikkje akkurat det vanlege turistperspektivet.
  Så det blir både bølger og strøm under svømminga, og både medvind og motvind på syklinga, det var godt å vite, skal vera mental forberedt på det!

  Håpar det er mange tilskuarar ja, det er herleg.
  Så bra at du la ut dei to videoane!
  Dei kjem eg nok til å sjå på fleire gonger i løpet av sommaren ;)

  SvarSlett
 2. Da er det sannelig på tide at du får sett byen :)

  SvarSlett
 3. Gleder meg - og gled dere!! :)

  Var jo så heldig å få være pilot i sommer - dette blir superbra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir kongebra! Suse utover mot Byneset på sykkel, nam :)

   Slett