søndag 7. oktober 2012

På brelettsykkel i København

Jeg var på jentetur i København noen dager denne uka. Kafé, vin, shopping, tequila, byvandring. Selvfølgelig hadde jeg planlagt et besøk på Endurance Sport, ikke hver dag en har mulighet til å handle triatlonstæsj over disk. Butikken lå et stykke unna hotellet, jeg la den ene morgenløpeturen jeg hadde mens vi var der dit butikken lå for å sjekke hvor langt unna den var hotellet. Jeg konkluderte med at det kom til å ta lang tid å gå, både frem og tilbake og så ned til byen til de andre jentene. Jeg tenkte på å ta buss, men plutselig slo det meg at jeg måtte låne meg en sykkel. En tung damesykkel med 3 mer eller mindre fungerende gir, kurv og bagasjebrett. Jeg forhørte meg litt om trafikkreglene før jeg la i vei. Jeg visste ikke helt hva jeg hadde i vente. Det er ingen overdrivelse når jeg sier at dette var årets opplevelse. Å sykle helt oppreist, uten hjelm, med vind i håret, på de fine sykkelveiene i flate København var fantastisk. Jeg smilte hele tiden. Det var så befriende, å sykle uten å trene, i mine vanlige klær, og se hvor fort jeg kom meg frem i trafikken der syklister har forkjørsrett. Jeg fikk handlet meg triatlonsko, ny badedrakt, løpetights og noen par kompresjonslegger. Handleposen putta jeg opp i kurven på sykkelen. De andre jentene satt på en kafé da jeg kom trillende på sykkelen. De mente det bare mangla en brelettpakke på bagasjebrettet mitt. Den ene av jentene var begeistret og ville også sykle. Så neste dag var vi to som syklet. Vi var leie av shopping og dro på oppdagelsesferd i byen. Tenk å være på storbyferie uten å bli sliten i føttene og ryggen som en gjerne blir etter all gåinga! Det var bare å trille rundt, sette fra seg sykkelen i sykkelstativet som hørte til kaféen vi valgte oss ut. Vi sykla hele dagen.  Det var rushtid da vi syklet hjem til hotellet. For et fantastisk syn med alle syklistene! Sykling i København var en sterk opplevelse som kommer til å sitte i lenge.

Published with Blogger-droid v2.0.6

4 kommentarer:

  1. Da ser vi deg på sykkel med handlekurv neste sesong? :-)

    SvarSlett
  2. Bysykling i København og Berlin er helt fantastisk sammenlignet med hvordan det er her hjemme. Men jeg setter allikevel pris på transportsykling i Oslo også, mye bedre enn å sitte på bussen eller i kø eller begge deler :)

    SvarSlett
  3. Jeg håper å bli flinkere til å bruke sykkelen til transport her hjemme også. Enig med deg om at det er mye bedre enn buss og kø :)

    SvarSlett