tirsdag 31. juli 2012

Treningstriatlon på Rye

Trondheim triatlonklubb arrangerer treningstriatlon om sommeren. De fleste treningstriatlonene er på sprintdistanse mens nå på søndag sto sommerens OL-distanse på programmet. Det var fint vær: 17-18grader grader i lufta og delvis overskyet. Klubben har hatt stor økning av antall medlemmer og deltakere på triatlonkarusellen i år, men denne søndagen var det derimot svært få som deltok. Vi var bare 4 stk, 2 jenter og 2 gutter.
Klubben bruker ikke å måle opp svømmedistansen på forhånd. Løypa blir lagt mellom og rundt båter som ligger ute i sjøen. På hver konkurranse jeg har deltatt på i sommer har svømmedistansen blitt forkortet pga kaldt vann. Det har vært frustrerende da det er svømmingen jeg er flinkest til. Jeg var spent på hvor langt vi hadde lagt løypa denne gangen, vi la den nokså langt ut og den kunne umulig bli for kort.

Jeg var overrasket over temperaturen i vannet, den var god og behagelig å svømme i! Jeg svømte og svømte, etter første vending ved båten lengst ut skjønte jeg at vi nok hadde overdrevet litt, dette kom til å bli langt. Da jeg sjangla opp av vannet etter 36 min fikk jeg bekreftet at vi hadde svømt langt. Distansen ble målt til 1900meter etter konkurransen. Ikke rart jeg kjente det godt i skuldrene! Erin hadde svømt 1 minutt raskere enn meg, mens Anders ledet på meg med hele 4 min. Lars var et par minutter etter meg.

Etter et raskt skifte kom jeg meg på sykkelen,  Og for første gang i sommer var det ikke kaldt å sykle med tridrakt på Rye. Jeg skjønte at Anders kom til å sykle på for å ikke slippe meg forbi. Noe han også gjorde, avstanden til han økte sakte men sikkert i løpet av de 4 milene. Lars tok meg igjen allerede etter 5 km. Debutanten Erin hadde terrengsykkel og brukte som forventet lengre tid enn oss andre som hadde racer.

Jeg kjørte på og hadde det gøy selv om vi var få deltakere. Etter 30 km på sykkelen var jeg egentlig klar for å begynne å løpe. Men det var jo ikke langt igjen før syklinga var over. Jeg syklet ikke like raskt som jeg ville ha gjort på en skikkelig konkurranse eller med flere deltakere, men absolutt brukbart. Sykkeltida ble 1.16.30

Jeg har løpt svært lite på asfalt i vår/sommer, antall ganger kan telles på ei hånd. Og da har det bare vært 5 km. Jeg hadde bestemt meg for på forhånd at jeg skulle ha lav terskel for å bryte. Det er ikke lenge siden jeg tråkket over og jeg har i tillegg kjent en del knesmerter i det siste. Jeg var spent på om jeg kunne ta litt innpå Anders på løpinga. Men den gang ei. Avstanden økte mer mellom oss på løpinga enn den hadde gjort på syklinga. Lars er det aldri noe å gjøre med, han er en dyktig løper og det ser så lett ut der han nærmest flyr avgårde. Etter 3 km begynte det å gnage litt på tærne. Jeg hadde tapet dem siden jeg har fått gnagsår de andre gangene jeg har løpt på asfalt i år. Ved 5 km måtte jeg stoppe, kle av sko og sokk og jeg hadde planer om å fjerne noe av tapen som jeg trodde var for tykk. Men jeg hadde fått et stort sår på innsida av stortåa. Det så ikke bra ut og ingenting å gjøre med der og da. Det var bare å løpe videre. Det gjorde for vondt å lande på midt- og forfoten pga såret så det ble ikke god teknikk siste 5 km. Jeg har som oftest litt problemer med å presse meg, derfor blir jeg glad hver gang jeg får det til. Jeg fikk til å ta ut det jeg hadde siste 3 km.

Jeg hadde håp om å løpe på 50 min, men tida ble 51,23. Jeg er likevel fornøyd med tida.
Totalt brukt tid på 1900m svømming, 40 km sykling, 10 km løping og skiftesoner ble 2.46.
Klart, det blir ikke det samme med få deltakere som med mange, men jeg synes jeg fikk ei fin gjennomkjøring av distansen, og ei skikkelig god treningsøkt!

Etterpå ble det grillmat og sosialt sammen med de andre deltakerne og familiene.

4 kommentarer:

  1. Sø Flott dame og fine bilde!! Hadde dikkøn fotograf? Det blei i alle fall litt av ei økt... Å sø lang svømming!! Slike konkurranser æ artige, sjav om ein æ få! Det Garanterar høg puls! :-) Det hørdes sø hyggleg ut, kanskje eg må prøve å ivitale nokon her i bygda, te vera mæ på ein minivariant... (trur ingen gjev seg ut på noko meir enn 300meter svømming!!;-) )

    SvarSlett
  2. Takk Marie! Denne dagen hadde jeg min egen fotograf :) Mannen min tok bilder. Jeg tenkte kanskje jeg skulle legge ut noen av bildene på forumet i klubben vår, men så hadde han tatt bilder bare av meg ;) Derfor ble det mange bilder på bloggen i stedet.

    SvarSlett
  3. Wow, så bra! Veldig god tid med så lang svømming og vonde føtter, gratulerer!

    SvarSlett