torsdag 30. august 2012

Sykkeltrening med sønn

Ei lita uke før AXTRI hadde jeg min siste relativt harde økt foran konkurransen. Økta gikk rundt Jonsvatnet og jeg kjørte på i bakkene. Jeg øvde meg forresten på å stå i bakkene. Det høres sikkert rart ut, men på Trollveggen Triathlon GLEMTE jeg av at det gikk an å stå å sykle. Ikke rart det gikk tregt med meg opp Trollstigen! Særdeles fornøyd med en fin økt denne søndags morgenen skulle jeg bare restituere resten av dagen og begynne å forberede meg mentalt til konkurransedagen.

Etter middag kom min 14-år gamle sønn som og spurte om vi skulle sykle. Min første reaksjon var, nei det kan jeg jo ikke, jeg skal jo hvile meg nå! Men på sekunder tok jeg til fornuft og svarte ja, selvfølgelig!

Han har vært lite aktiv siste tiden, det begynner å bli noen år siden han sluttet på fotball, håndball, ishockey og ski. Nå hadde jeg endelig muligheten for å støtte han når han tok initiativ til å være aktiv! Han ville rundt Jonsvatnet, men jeg foreslo at vi heller syklet om Hønstad i Malvikmarka. Runden rundt Jonsvatnet er nokså kupert og det er stor sannsynlighet for høy puls i hver bakke. Det ville jeg helst unngå denne ettermiddagen. På Hønstadrunden er det jevn stigning mange km før det heller nedover mot Jonsvatnet igjen.

Hønstadrunden er særdeles vakker. En sykler forbi mange små vann som ligger idyllisk til. Sola skinte og det var sommervarmt. Jeg følte meg sterk og frisk og humøret var på topp. Jeg fikk en indre ro i meg og følte meg klar for den lange konkurransen som skulle være 6 dager etterpå. Vissheten om at 14-åringen trivdes på sykkelen og at han kanskje kom til å gjøre dette flere ganger fikk meg til å bli i enda bedre humør.

Det beste er at han har tatt denne turen ca 2 ganger i uka etter dette! Endelig.

Det er viktig at ungdommene driver med fysisk aktivitet. Jeg håper at alle ungene mine finner glede i trening og at de kan være aktive også når de passerer tenårene. De trenger ikke konkurrere, det viktigste er at de finner noe de liker å gjøre og at de kan ta initiativet til trening selv når de er modne for det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar